Konfirmasjons preken

Konfirmasjons preken

Guds ord er veldig viktig for både Lisa og Johannes, fordi ordet er liv og det gir liv til alle som finner det

Konfirmasjons preken. Salmenes bok 119, 105 og Ordspråkene 4, 20-23            19.09.21

Vi er samlet her i dag for å feire Lisa og Johannes sin store dag. Takk til dere som er i kirken i dag for at dere er her, det betyr så mye for både dem som konfirmeres og deres nære. Jeg kan si at dere er heldige fordi under skriftlesning, så delte Lisa og Johannes med dere bibel tekster som betyr så mye for dem.

Vi spurte Lisa og Johannes hva bibelen betyr for dem? Og da ble det snakket om mange forskjellige bibel tekster. Astrid leste fra Salmenes bok 119, 105, «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.» Og hun spurte Johannes var det sånn du tenker om bibelen? Han smilte, nikket han med hodet og sa Ja! 

Mine venner, det er sant at livet kan være vanskelig og tungt for alle mennesker. Kanskje vanskeligere for noen av oss. Men ingen av oss kan rømme fra trengsler, plager, ensomhet, lidelse og sorg eller problemer, så lenge vi er her på jorden. Disse plagene blir ofte beskrevet som mørke stunder i livet vårt. Og dette mørket spiser bort livet vårt, når det er over oss.

Jeg tenker at Johannes leste denne skriften for dere i dag, fordi han ønsker å si til alle dere her, at dere må ikke miste motet når mørke tider rammer livet deres, fordi det alltid finnes lys i Guds ord. Et lys som kaster bort mørket med glede, kjærlighet, trøst, styrke, visdom og myndiggjøring. Jeg tenker han ønsker å dele dette håpet med dere, som har kommet til å feire ham.

Lisa landet også på Ordspråkene 4, 20-23: «Min sønn, lytt når jeg taler, vend øret til mine ord! Slipp dem aldri av syne, bevar dem dypt i ditt hjerte! De er liv for den som finner dem, og gir hele kroppen helse. Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det.»

Her ser vi klart at Guds ord er veldig viktig for både Lisa og Johannes, fordi ordet er liv og det gir liv til alle som finner det. Men hvordan kan du finne dette livet? Det er bare å ta imot Jesus som din frelse og Herre. Fordi Jesus selv sa han er livet, og han står for døren og banker. Om du og jeg hører hans røst og åpner døren, vil han gå inn til oss og holde måltid, han med oss og vi med ham (Åp 3, 20).

Men hvilken dør er det snakk om her? Nemlig døren til hjertene våre, både ditt og mitt hjerte. Og måltidet Jesus skal holde i hjertet vårt betyr glede, kjærlighet, trøst, styrke, visdom og myndiggjøring som han gir. Alt som har jubel eller feiring å gjøre er det som han gir, og faktisk gir han det deg i overflod.

Har du ikke dette livet i hjertet ditt i dag? Ta nå imot Jesus som din frelse og Herre! Har du dette livet i hjertet ditt? Da sier Lisa deg i dag «Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det»

 Kjære Lisa og Johannes, tusen hjertelig takk for at dere valgte deres store dag for å dele med oss det som er viktig for dere om Guds ord. Må Herren velsigne dere.

 

Powered by Cornerstone