La oss snakke om sex: hvordan lyktes den seksuell revolusjonen i den vestlige verden? Del 2

La oss snakke om sex: hvordan lyktes den seksuell revolusjonen i den vestlige verden? Del 2

De laget og formidlet en fin, pen og flott moralsk visjon om hva det er som er godt. Det som er godt er det som er reel og autentisk, mente de talsmennene. De hevder videre at det som er godt og er reel og autentisk må produsere frihet, blomstring og rettferdighet.

La oss snakke om sex: hvordan lyktes den seksuell revolusjonen i den vestlige verden? Del 2

1 Mosebok 1, 27-28 og 1 Korinterne 10,23         07.11.21

I forrige søndags preken begynte vi å se på hvordan lyktes den seksuell revolusjonen i den vestlige verden. Vi fikk vite at selv om de brukte hard makt, er det myk makt som det mest brukte. Og dette skjer hver gang man får det man ønsker, med å tiltrekke andres følelse.

I tråd med dette formidlet revolusjons talsmennene en tiltrekkende ideologi, en overbevisende moralsk visjon, og fortalte de inspirende fortellinger.

Vi ble fortalt i preken at denne forførende tiltrekkende ideologien plasserte et mennesket inn i sentrum av alt i verden. Slik at ingen verdi eller regler skal bli pålagt oss utenfra. Fordi vi er nå guder og kan bestemme alt selv.

Dagens preken skal se nærmere på en overbevisende moralsk visjon, som var den andre ideen talsmennene formidlet. 

En overbevisende moralsk visjon

De laget og formidlet en fin, pen og flott moralsk visjon om hva det er som er godt. Det som er godt er det som er reel og autentisk, mente de. De var flinke med å tegne et fint bilde om at så lenge livet mitt kan være reel og autentisk, har jeg et godt liv. Men hva er godt? Hva betyr det å være reel og autentisk, og hvordan får man leve dette gode livet? 

Talsmennene hevder at det som er godt og er reel og autentisk må produsere frihet, blomstring og rettferdighet.

Mine venner, jeg må si her at dette var en reaksjon mot det kristne livet som på en feil måte, gjorde sex til et usigelig tema i kirken og i de kristne familiene. Det var feil fordi denne tanken var ikke bibelsk. På denne tiden, da det styrende synet i den vestlige verden var kristendommen, knyttet de mye skam og ubehagelighet til sex, ikke bare innad iblant familiene, men også i samfunnet og i det offentlige.

La oss se litt på det de mener med frihet, blomstring og rettferdighet. Som er revolusjonens løfter, som talsmennene tilbyr menneskene.

Frihet

De formidlet at det gode livet i menneskenes liv innebærer frihet fra ekstern autoritet og tradisjons visdom som styrer samfunnet. De mener at Gud, Bibelen, Kirken og andre kristne organisasjoner ikke lenge behøves. De vil også ha frihet fra all moralsk og etisk obligasjon pålagt oss utenfra. De vil ikke lenge bruke den eksisterende ramme og syn om rett og galt. De vil lage egne regler om rett og galt. Og de vil ha frihet selv fra naturen. Fordi på denne måten kan mennesker få rett til å kunne definere alt på nytt. (Glynn, 2017:5-6)

For eksempel frihet fra naturen betyr at kjønnskamp ikke lenger handler om mann og kvinne, men det handler om hvem som helst jeg føler jeg er, eller ønsker å være. (p7)

Blomstring

Igjen sier de at det gode livet som er reel og autentisk må bringe blomstring. Fordi livet mitt blomstrer når jeg får lov til å være reel og autentisk, altså «hvem jeg føler jeg er, og ønsker å være.» Og kunne utrykke og leve mine indre tanker og følelse jeg har.

Da kan du være en ekte person: autentisk, blomstrende og fullstendig menneske. Og faktisk er det din moralske plikt og hensikt til å kunne leve på denne måten. (p15-16)

Rettferdighet

La oss se på filmen «Homecoming» (100 sekunder) tilgjengelig gratis på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=a54UBWFXsF4

Denne 100 sekunder filmen preker på rettferdighet for alle personer. Det bryr seg ikke om moralsk spørsmål om rett og galt. Det tar ikke hensyn til sannheten fra naturen, vitenskap, og tradisjon.

Det filmen sier er at denne soldaten, la oss kalle ham for Sam. Sam har risikert livet sitt med å bekjempe våre fiender (terrorister) sammen med andre soldater, som også var menn. Slik at vi kan leve i trygghet i landet vårt. Og nå returnerer Sam og de andre hjem. På lufthavnen var det kvinner som var koner, kjærester og elskende til Sams kolleger. Og de løp soldatene i møte, og tok imot kollegene med glede. Da løftet Sam blikket opp på dem, så om han skulle finne noen som også har kommet for ham. Heldigvis, var det en kjekk mann iblant kvinnene som venter på deres elskende på flyet. Mannen løpt mot Sam, de klemte hverandre. Så gikk Sam ned på kne og gav mannen en ring. 

Og filmen som ikke hadde ikke noe tale, har skrevet på slutten: «Alle menn kan være helter, Alle menn kan være ektemenn. Slutt på ekteskap diskriminering»

Nå inviterer filmen oss til å vise Sam at vi bryr oss om ham med å støtte ham i hva som helst han ønsker. Enten det han ønsker er rett eller galt, så betyr det ingen ting, så lenge han har risikert livet sitt for oss, slik som de andre soldater han var med, som fikk lov til å treffe deres elskende, kjærester og koner som er alle kvinner (Glynn, 2017:55)

Man får leve dette gode livet med å være modig. Og det er det som formidles på Gay Pride. Med det sier talsmennene til oss (kristne) «det er hvem vi er som gjør oss fri, blomstring og som gir oss rettferdighet.» Vi er glade, men dere er ikke. Fordi vi lever som vi føler og ønsker, men dere er ikke fri fra Gud, religion, naturen og deres moralske og etiske regler. Dere må sitte med deres hyklerske skam og kultur, der dere selv ikke kan forklare til barna om hva graviditet er, eller snakke om sex.

Pride parade blir for dem en moralsk plattform for å formidle moralsk hensikt og et mot til å være reel og autentisk. Se! Vi er fri og modig til å være reel og autentisk om det vi føler inni oss. Og det er godt.

Er det sant at vi kristne er ikke fri, reel og autentisk? Er det sant at vi er ikke glad livet? Paulus sier at Vi «har lov til alt, men ikke alt tjener til det gode.» Vi «har lov til alt, men ikke alt bygger opp.» 1 Korinterne 10,23.

Og hva er det som er godt? Det er alt Gud har sagt og har gjort for oss som gir oss blomstrende liv. Og hva er det. Jorden, solen, måne, stjernene, luften, mann og kvinne, mat, liv, dyrene, vann, fri vilje, ekteskap mellom en mann og en kvinne, sex innen ekteskap, trygghet, ansvarlig liv, etc.

Og det som bygger opp er Guds plan for verden og menneskeligheten, Guds ord, og det som gjør oss hellig, kjærlig, glad, vennlig, og gir oss evig liv, etc.

Skriften sier «Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, som mann og kvinne skapte han dem. Gud velsignet dem og sa til dem: «Vær fruktbare og bli mange, fyll jorden og legg den under dere! …» (1 Mosebok 1, 27-28)

Mine venner, hva skal være verden og menneskelighetens fremtid hvis menneskene praktiserer som lesbiske, homofile, gifter seg med dyr, og skal ha sex med barn?

 

Referanse:

Curriculum: A Christian Understanding of Sex and Human Flourishing: Understanding and Responding to the Sexual Revolution. Available at https://foclonline.org/curricula

Harrison Glynn: https://foclonline.org/short-talk/how-sexual-revolution-changing-you-your-church-and-your-ministry

«Homecoming» (100 sekunder) tilgjengelig gratis på youtube her: https://www.youtube.com/watch?v=a54UBWFXsF4

Stefan, Gustavsson parts 1-4: https://foclonline.org/talk/sexual-revolution-part-1-lets-talk-about-sex

 

Powered by Cornerstone