La oss snakker om sex: den seksuell revolusjonen

La oss snakker om sex: den seksuell revolusjonen

Vi må fjerne Gud fra livet vårt for å kunne sette mennesker fri fra all beherskelse i forhold til menneskelig seksualitet, sier Marquis de Sad (1740-1814)

La oss snakker om sex: den seksuell revolusjonen: Romerne 1, 18-28          24.10.21

Disse bildene kommer ofte opp på internett og filmer i dag. Populære filmer og serier på tv og internett slik som Skam, Elite skolen, Fifty Shade of Grey, Ex in the beach, Sex and the city, er filmer ungene våre ser på. Pornografi kan nå finnes på ungenes mobil, pc, spill og bøker.

Disse og mange andre ødeleggende filmer skjer i dag på grunn av den seksuell revolusjonen. Og den revolusjon er nå over oss som en negativ konsekvens av en av de opplysningstidens agenda fra 17 hundretallet. En agende som ønsker å fjerne alt som har Gud å gjøre i samfunnet, og i det offentlige.

For eksempel, med denne agenda og tanken sa Marquis de Sad (1740-1814) på engelsk «we need to eliminate God in other to free human beings from all restrains in terms of sexuality.” (Gustavson). «Vi må fjerne Gud fra livet vårt for å kunne sette mennesker fri fra all beherskelse i forhold til menneskelig seksualitet». Han var en filosof fra Frankrike, herdonist ( han trodde på at glede er det viktigste ting man må leve for i livet) og sadist (en som utfører smerte, straff og ydmyker andre for å få glede.)

Han mente at hvis vi kan får bort Gud fra vår seksuelle liv, da kan vi overgripe, ydmyke og utføre smerte på kvinnen eller gjør hva som helst vi ønsker med henne for vår glede. Noe som også filmen «Fifty Shades of Grey» viser.

Minne venner, disse tankene og ideer fant sine krefter og tydeliggjøring hos Wilhelm Reich som var tysker, han sa på engelsk «Tradition is the dead trying to suffocate the living” from history, holding us back, limiting our lives.» (Glynn) «Tradisjon er som døden som ønsker å kvele de levende fra historie, som holder oss tilbake og hindrer livet vært.» Tradisjonen som han her nevner, mener han handler om de kristnes tanke om sex.

I tråd med dette skrev han en bok med tittel «The Sexual Revolution» in 1936. Wilhelm Reich laget et program eller oppsett for revolusjonen. Og oppsettets utgangspunkt i boken var at det må ikke være noe verdi om sex fra en Gud, organisasjon, eller noen autoritet i verden. Sex må stå fritt fra noe verdi noen ønsker å legge på det.

Han mente derfor at revolusjonen er å frigjøre menneskene fra noen verdi Gud eller tradisjon (kristne) setter på sex, slik at man kan lage sin egen verdi om sex. Enhver individ må lage sin egen verdi om sex, det må ikke være utenfra, særlig ovenfor (himmlen, Gud). Fordi sex er det viktigste del av det å være et menneske. På grunn av den forståelse, sa han videre at på engelsk «the pleasure of living and the pleasure of the orgasm are identical» (Gustavsson) Oversatt til norsk; «den gleden i det å leve, er samme som gleden i ha orgasme»

Her ser vi en merkelig idé om livs betydning fra Reich. Hans tanke og ideer har redusert livets betydning til en fysisk glede i orgasme. Kan dette være sant, rett og fornuftig? I boken The Sexual Revolution», hadde han fire visjoner som man må gjøre for å være fri fra kristendommens kveler om sex:

1. Avskaffelse av livslange monogame ekteskap (Abolition of lifelong monogamous marriages.) Vi må avskaffe den kristens verdi at ekteskap er mellom en mann og en kvinne, og at de forblir gift hele livet deres. Han mener at sex må ikke begrenses med en mann og en kvinne hele livet. Nei, man kan ha sex med hvem som helst en ønsker.

2. Vi må tillate og oppmuntre sex med barn og tenåringer. Han mener her at sex må ikke være begrenset med alder. Nei, enhver mennesker må få lov til det uansett personens alder.

3. Å undertrykke ens begjær før ekteskapet blir ødeleggende, og å avholdes fra sex før ekteskapet er en sykdom sier Reich. Han mener at Det bibelske synet om å avstå fra sex som en single mann/kvinne blir ødeleggende for vedkommende. Og hvis du følger dette, da er det noe galt med deg.

4. Når det gjelder sex, hva som helst man gjør med det er bra og må tillates. Siden sex er en naturlig del av menneskeligheten, må det ikke sies at noen har misbrukt sex på noe måte. Fordi det du gjør med sex er bare din bestemmelse.

Mine venner; du og jeg i den vestlige verden kan vitne om at Reich langt på vei har lyktes med sitt program, eller oppsett på en måte. Det eneste punktet som ikke har blitt oppfylt fullstendig handler om det å tillate sex med barn. Men vi ser signaler på at det blir ikke lenge før dette tillates.

Nå kan du se hvordan vestlige verden har kommet til plassen de nå står med sex i samfunnet. Ja! Dostoyevsky (En Russisk forfatter og journalist) hadde rett at hvis Gud ikke finnes, da er alt tillat.

Resultatet av dette er på engelsk «Anything goes» Alt er akseptabelt: Bifile, homofile, sex med dyr, oralsex og one night stand. Hookup, gay, anal sex, trisom (sex med tre personer samtidig), queer, intersex, gender fluidity, metrosexual, transverstit, casual sex, straight, transexual, swinging, lesbisk, open marriage, er nå akseptert som normale praksis i samfunnet. Og dette er den seksuell revolusjonen.

Paulus mener i dagens Skriftlesning at dette skjer fordi «De holder sannheten nede i urett. De kjente Gud, men likevel lovpriste og takket de ham ikke som Gud.» I stedet, de vil fjerne ham fra de offentlige. Og med «sine tanker endte de i tomhet, og deres uforstandige hjerter ble formørket.» «De påsto at de var kloke, men de endte i dårskap. De fulgte sitt hjertes lyster, derfor overga Gud dem til urenhet slik at de vanæret kroppen sin med hverandre.»

Og nå driver de med skammelige lidenskaper at «Kvinnene deres byttet ut det naturlige samliv med det unaturlige. På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarelse.

Dermed grunn av at de ønsker å fjerne Gud fra livet og samfunnet, har Gud overgitt dem til en «sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg.»

Sang: Granpa (The Judds)

La oss be for verden og ungene våre.

 

 

Referanse:

Curriculum: A Christian Understanding of Sex and Human Flourishing: Understanding and Responding to the Sexual Revolution. Available at https://foclonline.org/curricula

Harrison Glynn: https://foclonline.org/short-talk/how-sexual-revolution-changing-you-your-church-and-your-ministry

Stefan, Gustavsson: https://foclonline.org/talk/sexual-revolution-part-1-lets-talk-about-sex

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

Powered by Cornerstone