La oss snakker om sex

La oss snakker om sex

Verden i dag fort beveger seg bort fra bibelens verdier. Og samtidig insisterer verden at vi kristne tenker på sex på samme måte som samfunnet tenker.

La oss snakker om sex  Jakob 1,16-18                                        26.09.10

Sex er godt. Det er en fantastisk gave til mennesker fra en god skaper. Men hvis dette er sant, hvorfor har det vært en usigelig tema i kirken og i de kristne familiene? Hvorfor er det så mye skam og ubehagelighet knyttet til ordet iblant kristne? Selv nå, er det tydelig at noen av oss mener at sex må ikke være prekens tema.

Noen gode kristne jeg kjenner mener at det finnes mange viktigere temaer i samfunnet vårt og i verden, enn å snakke om sex. Kanskje det er sant eller ikke. Men tror dere at sex skulle har vært en av de populære temaer Jesus blir konfrontert med, hvis han måtte leve fysisk i dag, i Norge, som han levde i Pallistine for 2000 år siden? Ja! Det tror jeg. Jeg er sikkert at spørsmålet om sex skulle komme opp til ham. Hvorfor det?

Mine venner, dagens samfunn er bombadert enormt med sex slik at det ofte kommer opp som tema på fjernsynet, radio, avis, internett, gym, butikker, filmer og i sangene vi ofte hører. Dagens samfunn er preges av sex slik at reklame om mat, ferie, bil, sko, klær, hus, mobil, maling, og dyr er blitt seksualisert. Og det er ikke rart at pornografi, one night stand, open marriage, homofil, transgender og lesbisk praksis, hook up, og promiskuitet er nå akseptert som normale praksis i samfunnet. Vi er nå fullstendig inn i det som kalles som seksuell revolusjon.

Og de ødeleggende innvirkninger eller konsekvenser av dette fenomenet har på individer, familier, og samfunnet er helt ufattelig.

Du og jeg som kristne kan ikke være passive i samfunnet, og kan heller ikke unngå å snakke om den seksuell revolusjonen. Fordi verden i dag fort beveger seg bort fra bibelens verdier. Og samtidig insisterer verden at vi kristne tenker på sex på samme måte som samfunnet tenker.

Jesus miner oss i dag om at vi er verdens salt, og at vi er «verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules.» (Matteus 5, 13-14)

Men de fleste kristne er uforberedt på denne utfordringen, selv om sannheten om sex er på vår side. Derfor vet vi ikke om hva som kan sies eller hvordan man kan si noe om det. Og mange av oss har landet på en av to måter: enten man trekker seg tilbake fra all offentlig engasjement eller blir sint og rød i ansiktet, hver gang samfunnets syn om sex formidles.

Mine venner, vi skal ikke bare forsvare Guds vilje og plan for sex og menneskers relasjoner i menneskes liv, men den kan også gledelig formidles. Men hvordan gjør vi det?

Denne prekens serie: La oss snakke om sex, skal først invitere oss til å utforske det som pågår i vestlig verden, særlig i Europa og Norge om seksuell revolusjonen, og dens logikk, og årsak.

Vi skal også se på revolusjonens virkning på menneskeliv, relasjoner og utvikling. Den tredje hensikt av denne serien skal invitere oss til å gjenoppdage Guds vilje/plan for sex og menneskes relasjoner i Bibelen.

Og den siste hensikt av denne prekens serie: La oss snakke om sex skal oppmuntre og veilede oss om måten vi kan gledelig feire og formidle Guds plan om sex til verden.

Hør det Jakob, Jesus bror sier:

«La dere ikke føre vill, mine kjære søsken! All god gave og all fullkommen gave kommer ovenfra, fra ham som er himmellysenes Far. Hos ham er det ingen forandring eller skiftende skygger. Av sin egen vilje har han født oss ved sannhetens ord, for at vi skal være en førstegrøde av dem han har skapt.» (1,16-18)

Du og jeg er så høyt elsket av Gud, vår Far og skaper at han gir oss bare gode gaver. Gud ønsker at du får det godt i livet. Han bryr seg om din frihet, glede, lykke, blomstrende og fruktbarhet liv. Og sex, som sagt er en av Guds gode gaver for oss.

Jakob sier at det finnes mange løyner om sex i verden, men ikke la dere føre vil, fordi du er den som har sannheten om sex, og da er du den førstegrøden: nemlig verdens salt og lys, som navnet vår Herre Jesus kaller deg. Vil du og jeg i dag lever ut det navnet Jesus kaller oss- verdens salt og lys.

Må Den hellige ånd styrke oss, gi oss visdom og mot til å kunne ta imot og gjøre det han vil lære oss, i Jesus navn. Amen

 

Referanse

Forum of Christian Leaders: https://foclonline.org/short-talk/how-sexual-revolution-changing-you-your-church-and-your-ministry

 

 

 

 

 

 

Powered by Cornerstone