Ubetinget kjærlighet – ubegrenset offer

Ubetinget kjærlighet – ubegrenset offer

Glemmer vel en kvinne ditt diende barn, så hun ikke forbarmer seg over sin livs sønn? Om også de glemmer, så glemmer ikke jeg deg. Se, i begge mine hender har jeg tegnet deg.

Ubetinget kjærlighet – ubegrenset offer

 

En sann historie fra sekstitallets England: Ei ung jente bodde sammen med sin mor i storbyen Bristol. Faren var død, så det var bare ungjenta og mora igjen.

Ettersom jenta vokste opp og ble tenåring, så ble hun en dag oppmerksom på at folk ofte stirret på morens hender. De var stygge! Vansiret og forvridde.

Jenta følte seg flau og skamfull, slik mange tenåringer ofte føler når noe er «annerledes». Jenta ba derfor moren om å skaffe seg hansker og gå med disse når de skulle ut sammen. Moren fikk kjøpt et hanskepar som var så diskre som mulig.

Så hendte det at morens søster kom på besøk fra Australia. Etter at jenta og moren hadde tatt imot henne på flyplassen, og moren var gått for å hente bilen, da spurte tanten om hvorfor moren gikk med hansker.

Ubeskjedent sa jenta det slik som det var: Mamma har så stygge hender, og derfor ba jeg henne om å gå med hansker. Ja, men vet du hvorfor din mamma sine hender er så stygge, spurte tanten. Nei, det visste hun ikke. Og så fortalte tanten: Da du enda bare var et lite spedbarn så ble det en gasslekkasje hjemme hos dere. Gassen antente og det ble en eksplosjonsartet brann. Det var da din far døde i brannen. Moren din var ute og drev med hagearbeid. Da brannen oppsto hørte hun skrik komme innenfra huset, og hun visste med en gang at det var du som skrek. Og da trev hun teppet hun hadde brukt til å knele på og sprang inn i infernoet. Hun rakk fram til deg og fikk tullet deg inn i teppet, men på veien ut tok teppet fyr, sammen med hendene hennes!

 

Da moren kom tilbake og skulle hjelpe med å legge koffertene inn i bilen, så gikk datteren bort til henne og sa: Mamma, ta av deg hanskene! Og så kysset hun dem og sa, med tårer i øynene, tusen takk mamma, for at du ofret hendene dine for å redde livet mitt!

 

Påsken handler også om kjærlighet og offer. Ubetinget kjærlighet og ubegrenset offer. Av kjærlighet gikk Jesus frivillig inn i «infernoet» og ofret seg for å redde en menneskehet - deg og meg - som ellers var redningsløst fortapt.

 

Gjennom profeten Jesaja sier Gud: Glemmer vel en kvinne ditt diende barn, så hun ikke forbarmer seg over sin livs sønn? Om også de glemmer, så glemmer ikke jeg deg. Se, i begge mine hender har jeg tegnet deg. (49, 15-16a)

 

Har du husket å takke ham? God påske!

 

Pastor Jan Robert

Powered by Cornerstone